Avainlippu-logoVeranatura - luotettava ja turvallinen suomalainen matkatoimisto

Kestävää matkailua

Veranatura > Kestävää matkailua

Mitä on kestävä matkailu?

Kestävä matkailu on matkailua, joka on taloudellisesti kannattavaa tuhoamatta ympäristöä ja paikalliskulttuureita.

Luonto ja sen monimuotoisuuden säilyminen ovat elintärkeitä ja siksi matkailusta aiheutuvien negatiivisten ympäristövaikutusten minimointi on tärkeää. Kestävän tavan matkailulla voidaan ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja jopa suojella monia uhanalaisia eläin- ja kasvilajeja.

Matkailussa luonnonvaroja kuluu eniten liikkumisen ja siihen tarvittavan polttoaineen vuoksi. Kävely ja pyöräily ovat ekologisia ja kestäviä matkailu- ja matkustusmuotoja.

Kestävä matkailu kunnioittaa kohteiden paikallisväestöä, vaalii kulttuuriperintöä ja arvoja sekä edistää eri kulttuurien ymmärtämistä ja suvaitsevaisuutta.

Mitä sinä voit tehdä

Valitessasi pyöräily- tai vaellusmatkan, olet jo tehnyt kestävän matkailumuodon valinnan.

Voit itse tukea paikallista taloudellista kestävyyttä ostamalla paikallista ruokaa, tuotteita ja palveluita. Matkailusta saatuja tuloja voidaan käyttää muun muassa paikallisväestön koulutukseen ja eläinten ja luonnon suojeluun.

Vaalimalla kestävän kehityksen arvoja, voit auttaa matkakohteita säilyttämään kyseisen seudun ominaisen luonnon ja kulttuurin. Älä siis roskaa tai turmele luontoa ja kunnioita paikallista kulttuuria ja tapoja.

Vastuullinen matkailija kunnioittaa matkalla myös valokuvaukseen liittyviä eettisiä ja moraalisia hyviä tapoja sekä yksityisyyden suojaa. Jos valokuvaus on kielletty, tulee tätä sääntöä noudattaa ja kuvattaessa esimerkiksi paikallisia yksittäisiä ihmisiä, on kohteliasta pyytää ensin lupa kuvaamiseen.

Toivomme asiakkaidemme sitoutuvan osaltaan kestävän kehityksen periaatteisiin ja valitsevan kestävimmän tavan toimia ja liikkua aina, kun se on mahdollista.

Olet lähdössä lomalle, jonka tarkoitus on irtiotto arjesta, laatuaika, kokemuksien ja elämysten hankkiminen; oman hyvinvoinnin lisääminen. Myös omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on kestävää kehitystä.

Kestävä kehitys matkatoimistossamme

Käytämme kotitoimistollamme sertifioitua ekosähköä ja www-palvelimemme käyttää 100 % uusiutuvasti tuotettua energiaa.

Veranatura on Metsähallituksen luontopalvelujen yhteistyökumppani.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Veranaturalle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja työllistävälle palvelulle.

Avainlippu-logo Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioima ekoenergia-logo This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org Metsähallituksen logo